Hur digitaliseringen tar ditt företag in i framtiden


2017-06-29

Många svenska bolag står i startgroparna för att hoppa på digitaliseringståget. En del kanske till och med känner att de missat tåget då digitalisering som modeord har varit på tapeten ett tag. Du känner säkert igen dem: Industri 4.0, Smart healthcare, Di-conomy, Smart Cities osv. Men frågan är, vad menar man egentligen?

digital-art-182223_640.jpg

För många handlar det om att förenkla processer genom e-tjänster, mobilappar och API:er (sk "front-end") men om vi skulle ta att kombinera ett modeord med ett annat, som i och för sig hängt med ett bra tag så får vi något mer: Digitalisering + Innovation = Konkurrenskraft! I kombinationen av innovation och digitalisering har vi lite annat att hämta utöver processförenklingar, nämligen att utmana traditionella affärsmodeller och skapa nya inkomstkällor med digitaliseringen som verktyg. 

laptop-2411303_640.jpg

I Radars rapport "Viktiga IT-områden att prioritera under 2017" talar man om digitaliseringscirkeln som innefattar Business Management, Infrastruktur, Business Innovation och Digital Solutions som fyra områden att applicera sin digitalisering på då man istället för enbart "front-end" digitalisering uppnår en genomgående "end-to-end" digitalisering. Radar skriver även att idag spenderas årligen över 17 miljarder SEK på digitaliseringsinvesteringar men det är det starkats växande investeringsområdet med en ökningstakt om 18% per år de närmaste åren. 

Hur kan ditt företag skapa nya intäkter genom digitaliseringen? Vad är din "end-to-end" lösning?

Nyfiken på att läsa vidare och få lite mer inspiration?

Till Radars rapport!